Enter your keyword

< TERUG NAAR OVERZICHT

Masterclass machinaal quilten met Westalee mallen

Speciaal voor Quilt Studio het Gooi maakt Anke de Haan een uitzondering. In plaats van een demonstratie komt ze een heuse Masterclass machinaal quilten geven! Met de Westalee mallen kun je werkelijk perfect leren doorquilten! Anke is “Accredited teacher” voor Westalee (als enige in Europa excl. United Kingdom)!!!
Wat kun je deze dag verwachten?
Anke leert je blokken doorquilten op de naaimachine. Je hoeft met deze methode NOOIT MEER AF TE TEKENEN! Dus geen sjablonen meer overtrekken.
De handige mallen kun je vaak ook in spiegelbeeld gebruiken. Verder hoef je door een handige inham niet meer aan en af te hechten als je de mal wilt verplaatsen of verwisselen. Met deze mallen heb je onbegrensde mogelijkheden en leer je je eigen fantasie te gebruiken. En nog een groot voordeel….je hoeft niet meer uit de losse hand bibberige lijntjes te volgen. Anke legt ook nog de Quilt-as-you-Go methode uit.

Deze workshop is door het benodigde materiaal niet goedkoop, maar je kunt er de rest van je leven mee voort! En bedenk….het laten doorquilten van slecht één quilt is al duurder dan hele cursus met mallen en ander materiaal bij elkaar!

Wanneer wordt deze workshop gegeven?
In verband met het Coronavirus wordt deze workshop uitgesteld naar bezig 2021.
De nieuwe datum volgt nog.
.

Wat gaan we doen?
In de ochtend oefenen met proeflapjes en in de middag maken we dan een miniquiltje of kussenhoesje. Jullie gaan met een afgerond projectje naar huis. Het workshop-voorbeeld voor het middagproject volgt na aanmelding. Je werkt op je eigen naaimachine!!!

Wat hebben we nodig?
Anke neemt de volgende artikelen mee op de dag van de workshop, je hoeft ze dus niet van te voren aan te schaffen.

Noodzakelijk:
– Het speciale voetje. Er zijn 4 verschillende soorten. Als jullie ruim van te voren je naaimachine merk en typenummer opgeven, kunnen de juiste modellen worden besteld.
Kosten afhankelijk van het type machine (bij een Bernina is het voetje vaak al aanwezig)
– De sampler-mallenset (er zijn 2 soorten in dikte, afhankelijk van het voetje) €59
– Stable tape € 9,25 (anti slip voor de mallen)

Wat Anke adviseert:
– Spacing gauge € 8,25 (klein handig afstandhoudertje), kan eventueel vervangen worden door een heel klein inch-liniaaltje.
– Crosshairruler 8” 8 puntig voor € 32,95. Dit kan ook met bijv. de 6 x 12 inch-liniaal.

Wat kan ik meenemen?
Restjes stof om op te oefenen.

Wat mag het kosten?
De workshop kost  €59 per persoon voor de hele dag, dat is inclusief lunch, koffie en thee met wat lekkers. Daarbij komen de bovengenoemde kosten voor de materialen die Anke voor jullie meeneemt. Jullie krijgen verder een overzicht wat je met de mallenset allemaal zou kunnen maken zodat jullie na de workshop thuis op je gemak verder kunt oefenen. Deze workshop is voor maximaal 10 personen.

Leuk! Hoe geef ik me op?
Opgeven kan via info@quiltstudiohetgooi.nl of bel even naar 035-5317332. We zien je graag bij een van onze workshops! 

nl_NLDutch
nl_NLDutch