Algemene voorwaarden

1 Webshop

Door artikelen bij Quilt Studio het Gooi te bestellen heeft u te kennen gegeven dat u met deze algemene voorwaarden akkoord gaat. Als u artikelen ontvangt die u niet heeft besteld, dient u Quilt Studio het Gooi hiervan op de hoogte te stellen. 

1.1 Kleurechtheid foto’s

Hoe goed wij de foto’s van de verschillende stoffen ook maken, het is altijd mogelijk dat je scherm anders staat afgesteld en de kleur niet helemaal is zoals u hoopte. Het heeft dan ook de voorkeur zelf naar onze gezellige Quiltwinkel in Eemnes te komen. Daar helpen wij u graag bij het uitzoeken van de stoffen voor uw quilt project. 

1.2 Aansprakelijkheid

De informatie op onze website is met aandacht en grote zorgvuldigheid samengesteld. Quilt Studio het Gooi is echter niet verantwoordelijk voor de blijvende beschikbaarheid en nauwkeurigheid van alle informatie die op deze website wordt weergegeven. Quilt Studio het Gooi is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit ontbrekende of onjuiste informatie op deze website of voor het feit dat het tijdelijk niet mogelijk is om via de website bestellingen te plaatsen.

1.3 Gebruiksvoorwaarden van deze website
Deze website wordt onder de volgende voorwaarden gratis ter beschikking gesteld aan alle internetgebruikers, en met name aan de klanten van Quilt Studio het Gooi. Door deze website te gebruiken verklaart u zich akkoord met deze voorwaarden. Persoonlijke informatie die door gebruikers van deze website wordt verstrekt, wordt met de nodige zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Zie de privacyverklaring voor nadere informatie over zaken die op de privacy betrekking hebben.

2. Verzending

2.1 Standaard levertijd

Onze standaard levertijd is 3 werkdagen voor Nederland en België. Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen voor 11:00 uur worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen. Over het algemeen zal de aflevering binnen twee werkdagen tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden.

Overzicht internationale levertijden:

België 
Denemarken
Duitsland
Frankrijk
Luxemburg
Oostenrijk
Portugal
Spanje
Zweden

3 werkdagen
3-5 werkdagen
3-5 werkdagen
3-5 werkdagen
3-5 werkdagen
3-5 werkdagen
3-5 werkdagen
3-5 werkdagen
3-5 werkdagen

2.2 Levertijd voor niet voorradige producten

Soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van uw bestelling iets langer duren. Op de productpagina staat of een product voorradig is. Mochten wij om wat voor reden dan ook niet direct kunnen verzenden, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

 

2.3 Verzendkosten

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen 6,00 voor alle bestellingen in Nederland.

Voor internationale bestellingen gelden de volgende verzendkosten:

België 
Denemarken
Duitsland
Frankrijk
Luxemburg
Oostenrijk
Portugal
Spanje
Zweden

13,95
15,95
15,95
15,95
15,95
16,50
21,95
21,95
21,95

2.4 Bezorgdienst

Levering verloopt via PostNL of pakketbezorger van DPD.

2.5 Schade aan bestelling

Quilt Studio het Gooi is op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade aan producten tijdens de verzending. Wij garanderen u dat alles wat wij versturen intact en zorgvuldig verpakt op de post gaat.

2.6 Verkeerd bezorgadres

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

3. Betalen

3.1 Betaalmethodes

U kunt uw bestelling op verschillende manier betalen. Momenteel bieden we de volgende betaalmethodes aan:

– Ideal
– SOFORT Banking
– Giropay
– Bancontact / Mister Cash
– Overboeking
– Creditcard

4. Ruilen, retourneren en annuleren

4.1 Ruilen

Wilt u een artikel ruilen? Neem hiervoor contact op met ons door te mailen naar info@quiltstudiohetgooi.nl of te bellen naar 035-53173322. De geretourneerde producten moeten voor 100% verkoopbaar zijn. Er mag aan het geretourneerde product geen enkele wijziging zijn aangebracht. De verpakking moet ongeopend zijn en het product moet ongebruikt en onbeschadigd zijn. U draagt hierbij zelf de kosten van en het risico voor het retour zenden van de goederen. 

4.2 Annuleren
Wilt u een bestelling annuleren? Neem hiervoor contact op met ons door te mailen naar info@quiltstudiohetgooi.nl of te bellen naar 035-53173322. Indien wij nog niet de bestelling in behandeling hebben genomen kunnen wij u helpen uw order te annuleren.

Wettelijk gezien dient de levering van uw bestelling binnen 30 dagen geleverd te worden. Wanneer dit niet gebeurt kunt u de koop onmiddellijk ongedaan maken. Dit geldt niet als wij als Quilt Studio het Gooi met u een andere levertijd overeen zijn gekomen. 

4.3 Zichttermijn / Afkoelingsperiode

Op onze producten zit standaard een zichttermijn van ten minste zeven werkdagen. Ingaande de dag na ontvangst door of namens u, tenzij onderling anders is overeengekomen. Binnen deze 7 werkdagen, heeft u de bevoegdheid de onderliggende overeenkomst met Quilt Studio het Gooi te ontbinden. Indien u de overeenkomst wenst te ontbinden, dient u dit schriftelijk aan ons te melden via info@quiltstudiohetgooi.nl. Na ons akkoord, krijgt u de adresgegevens en kunt u het product aan ons retourneren. U draagt hierbij zelf de kosten van en het risico voor het retour zenden van de goederen.

** Het herroepingsrecht geldt NIET voor producten die voor u op maat zijn gesneden. Dit geldt voor alle stoffen, backing stoffen en vulling. Ook voor onverpakt garen geldt dit herroepingsrecht NIET omdat niet vast te stellen is of het product al dan niet gebruikt is.**

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd moeten worden. 

4.4 Terugbetaling

De betaling die u heeft verricht op het moment dat u de bestelling bij Quilt Studio het Gooi heeft geplaatst, zullen wij binnen 14 dagen nadat wij het door u geretourneerde product hebben ontvangen, aan u terug betalen, minus de verzendkosten. Om een beroep te doen op deze retourregeling gelden naast bovengenoemde ook onderstaande voorwaarden.  

De geretourneerde producten moeten voor 100% verkoopbaar zijn. Er mag aan het geretourneerde product geen enkele wijziging zijn aangebracht. De verpakking moet ongeopend zijn en het product moet ongebruikt en onbeschadigd zijn. Alle meegezonden documentatie, garantiebewijzen en verpakkingsmaterialen moeten bij de retourzending bijgevoegd zijn.

Mocht het product of de verpakking beschadigd zijn dan kunnen we het product helaas niet terugnemen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Quilt Studio het Gooi heeft het recht om de waardevermindering van het product, als gevolg van deze schade van het aan u terug te betalen bedrag in te houden. N.B. De afkoelingsperiode is dus geen proef- of testperiode.

4.5 Voorwaarden voor ruilen of retourneren

De geretourneerde producten moeten voor 100% verkoopbaar zijn. Er mag aan het geretourneerde product geen enkele wijziging zijn aangebracht. De verpakking moet ongeopend zijn en het product moet ongebruikt en onbeschadigd zijn. Alle meegezonden documentatie, garantiebewijzen en verpakkingsmaterialen moeten bij de retourzending bijgevoegd zijn.

Mocht het product of de verpakking beschadigd zijn dan kunnen we het product helaas niet terugnemen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Quilt Studio het Gooi heeft het recht om de waardevermindering van het product, als gevolg van deze schade van het aan u terug te betalen bedrag in te houden. N.B. De afkoelingsperiode is dus geen proef- of testperiode.

5. Garantie en klachten

5.1 Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Quilt Studio het Gooi is op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade aan producten tijdens de verzending. Wij garanderen u dat alles wat wij versturen intact op de post gaat.

5.2 Klachten

Hoewel alles in het werk wordt gesteld om kleur nauwkeurig weer te geven, is elke monitor anders en kunnen we niet garanderen dat de kleuren die u ziet overeenkomen met de kleuren van de werkelijke stof. Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@quiltstudiohetgooi.nl Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

6. Cursusvoorwaarden

6.1 Inschrijving en annulering

Uw inschrijving is definitief als het cursusgeld geheel is voldaan. Daarna ontvangt u via e-mail een inschrijfbevestiging. Bij uw aanmelding hebt u aangevinkt dat u akkoord gaat met de cursusvoorwaarden: Annulering van uw inschrijving is mogelijk tot 30 dagen voor aanvang van de cursus of workshop. In dat geval ontvangt u uw cursusgeld terug. Na deze termijn wordt uw cursusgeld niet meer geretourneerd, wel kunt u voor een vervanger zorgen. Na aanmelding voor de cursus ontvangt u ook een materiaallijst.

6.2 Wanneer gaat een cursus niet door

Onder het gestelde minimum aantal deelnemers gaat de cursus niet door en wordt uw cursusgeld teruggestort. Bij ziekte van de docente kan in overleg worden besloten om de cursus door te laten gaan op een nader te bepalen datum.

6.3 Wat is inbegrepen

Het cursusgeld is inclusief BTW, koffie en thee met wat lekkers. De cursus is exclusief materiaal, tenzij anders vermeld op uw inschrijfbevestiging. 

7. Privacy en beveiliging

7.1 Vertrouwelijke behandeling en veilige opslag
Persoonlijke gegevens, zoals de gegevens van uw bestelling, die op of via deze website worden verwerkt, worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend benut in het kader van uw contact met Quilt Studio het Gooi. Dit houdt in dat wij uw gegevens niet doorgeven aan derden, tenzij dit noodzakelijk is voor de levering van de door u bestelde diensten of producten. In dergelijke gevallen mogen derden deze informatie alleen en uitsluitend gebruiken voor het uitvoeren van hun taak om u de betreffende producten en diensten te leveren. Op het moment dat u deze gegevens op onze site achterlaat, stemt u automatisch in met ons privacybeleid.
Quilt Studio het Gooi beschermt de persoonlijke informatie van haar websitebezoekers met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen. Wij slaan de door u verstrekte persoonsgebonden informatie niet op.  

8. Contact

Wij doen ons uiterste best voor u als klant. Daar hoort bij dat u ons eenvoudig kunt contacteren. Mocht u vragen hebben over het een of ander dan kunt u ons bereiken middels de volgende gegevens:

Quilt Studio het Gooi
Tel: 0031 (0)35-5317332 

Mail: info@quiltstudiohetgooi.nl 

De handelsnaam van ons bedrijf is: Quilt Studio het Gooi
Onze domeinnaam is www.quiltstudiohetgooi.nl

Ons vestigingsadres:
Molenweg 2A
3755 BD Eemnes